Uzturēšanās atļaujas


Uzturēšanās atļauja ir dokuments, kas nodrošina ārvalstniekam tiesības uzturēties Latvijas Republikā uz noteiktu laiku. Tā vajadzīga, ja Jūs vēlaties uzturēties Latvijas Republikā ilgāk par 90 dienām viena pusgada laikā, sākot skaitīt no pirmās ieceļošanas dienas.

Latvijas Republika ir ES un Šengenas līguma dalībvalsts. Uzturēšanās atļauja Latvijā dod iespēju doties bez vīzas vizītēs uz jebkuru citu Šengenas līguma dalībvalsti.

Kopš 2010. gada 1.jūlija, kad stājās spēkā jaunā imigrācijas kārtība, iegūt uzturēšanās atļauju ir iespējams dažādos veidos, kas saistīti ar investīciju piesaisti Latvijas tautsaimniecībai. Populārākie veidi kā to ir iespējams veikt ir:

  • Iegādājoties nekustamo īpašumu Latvijas teritorijā;
  • Veicot subordinētā kapitāla ieguldījumu;
  • Uzsākot komercdarbību Latvijas teritorijā vai arī veicot ieguldījumu uzņēmumā;
  • Kļūstot par amatpersonu (valdes vai padomes locekli, prokūristu, administratoru, likvidatoru vai personālsabiedrības biedru) Latvijas uzņēmumā;
  • Ārvalstu komersanta pārstāvis.

Atkarībā no Jums nepieciešamā vai vēlamā uzturēšanās atļaujas iegūšanas veida, mēs veiksim visu nepieciešamo dokumentu noformēšanu un pārējo pasākumu īstenošanu, kas nepieciešami uzturēšanās atļaujas iegūšanai.

 

Nekustamā īpašuma pircējiem

Piedāvājam saviem klientiem veikt visas darbības, kas nepieciešamas saistībā ar uzturēšanās atļaujas iegūšanu, investējot nekustamajā īpašumā.

Ārvalsts pilsonim ir tiesības pieprasīt uzturēšanās atļauju uz laiku līdz 5 gadiem, pamatojoties uz to, ka viņš ir iegādājies vienu vai vairākus nekustamos īpašumus Latvijas Republikā. Pie tam ārzemniekam nedrīkst būt iepriekš nenomaksāti nekustamā īpašuma nodokļi, kā arī nekustamajam īpašumam ir jāatbilst šādām prasībām:

 

Subordinētā kapitāla ieguldītājiem

Viens no veidiem kā iegūt uzturēšanās atļauju Latvijā ir veicot subordinēto ieguldījumu.

Subordinētais ieguldījums ir klienta ieguldījums bankā uz ne mazāk kā pieciem gadiem ar noteikumu, ka tas netiek izņemts ātrāk.

Ārvalstniekam, lai varētu pieteikties uz uzturēšanās atļaujas iegūšanu ir nepieciešams Latvijas Republikas kredītiestādes izsniegts dokuments, kas apliecina, ka ārzemnieks ir veicis finanšu investīcijas Latvijas Republikas kredītiestādē ne mazāk kā …

 

Komercdarbības veicējiem

Vēl viena no iespējām, kā iegūt uzturēšanās atļauju Latvijas Republikā, ir veicot ieguldījumu Latvijas SIA vai A/S pamatkapitālā ne mazāk kā LVL 25 000 (EUR 35572), ar nosacījumu ,ka sabiedrība valsts un pašvaldības budžetā katra sekojošā saimnieciskā gada laikā ņemot vērā visus nodokļus, tajos samaksā ne mazāk kā 20 000 latu.

Šis ir viens no vispopulārākajiem investēšanas veidiem lai iegūtu uzturēšanās atļauju. Sakarā ar to, ka tas ir ieguldījums uzņēmējdarbībā un ir dažādi veidi, kā to īstenot …

PIETEIKTIES PAKALPOJUMAM!



Share This

Share This

Share this post with your friends!